Friday, December 9, 2011

pakai rantai haram?

assalamualaikum korang..hari ni nak share sesuatu yang kita betul2 tak sangka yang selama ni kita anggap benda tu comel,cantik,n nampak bergaya bila dipakau,rupanya rantai,cincin yang berbentuk burung hantu ini haram rupanya....YA ALLAH YA TUHAN KU,selama ni aku dok pakai kehulu kehilir benda yang haram di pakai kerana burung hantu ialah kaki-kaki dajal..untuk ketahui lebih lanjut pergi k link ini http://haiyumhaffiz.blogspot.com/2011/12/rantai-burung-hantu-haram.html?m=1

sebenarnya aku pun baru tahu pagi tadi,ini pun kerana kakak aku call,dia bagithu yang rantai,cincin dan semua la barang hiasan bentuk burung hantu ni tak boleh pakai.....oleh itu jom la kita beramai-ramai  mengumpul dan bakak,biar mahal mana pun,cantik mana pun...demi agama kita sanggup buat apa sahaja!

suka ayat seorang pembaca yang memberi respon seperti ini:
Bab yang pasal ukiran menyerupai benda hidup tu mmg aku setuju. Haram. Tapi pasal freemason tu aku tak berapa setuju. Jangan terlalu paranaoid takut nanti semua benda jadi kat dunia ni kita nak kaitkan dengan freemason. Kita nak jadi kan freemason ni sebagai kambing hitam. Nanti akan ada golongan islam yang akan berfikir buat apa nak belajar tinggi2 ni semua ilmu freemason, zionis dan etc kan dah merugikan orang islam. Back to basic. Percaya kepada ALLAH. Bukan percaya kepada freemason. Percayalah ada kuasa lagi besar dari freemason and the geng. Ada ALLAH. Bukan nak hentam penulisan kau. Tapi cara kau tulis macam dah nak besarkan freemason. Betul wujud ke tidak pun kita tak tahu. Tapi kita pasti ALLAH itu wujud. Patutnya sebab utama tak boleh pakai rantai ni sebab ukiran menyerupai benda hidup, bukan sebab freemason gunung burung hantu dalam ritual sembah dajal...No comments:

Post a Comment