Tuesday, May 31, 2011

FEDTRI mhi KAWIN DENGAN ORANG PASIR MAS.....

tahniah..fedtri selamat diijab kabulkan
isterinya seorng guru...


Monday, May 30, 2011

kenduri kendara...sedara yang tk dikenali....hehee

salam....
hai korang......wah macam cik epal je..hehe....
hari ini kite menceritakan tentang kendiru kawin ya..wah macam aku plak yang nak kamin ya,aku lambat lagi...jom bebalik pada tajuk,bermula dengan gambar di bawah yang gedik,and perasan ayu..hehe
apa-apa pun meh dengat aku kerepek jap,sekarang ni kan minggu cuti sekolah,so ramai la orang di luar sana yang ambil kesempatan untuk kawin,,pernah tak korang terfikir kenapa cuti sekolah je mesti banyak kenduri?dalam 1 hari tu 4-5 tempat...tak larat nengoknya..hehe
yang aku kerepek kat bawah ni ialah kenduri jiran aku dulu dengan sedara mama aku yang aku tk kenal...ni lagi satu pelik,sedara pun boleh tk kenal?astargfirullah al azim tak kenal?bukan apa la sedara jauh sebab tu tk kenal...ok2 dah2...intro pun nak panjang lebar k?ok2
tengok la gambar,aku ni jenis malas nak menulis so korang layan la gambar di bawah...

part 1:kenduri umah anak jiran mama kawin
muka nak ambik berkat k apa?hehe
ni muka memberontak lapar..eee tak senonoh betul rupanya~
my mom..hehemaman senget~
ni la pengganti perempuannya`(doktor tau jangan main2..)heee
ha yang ni lak pasangannya ala namanya tak tahu la,tak sempat nak tanya,dia pulak engineer~


part 2:rumah sedara yang tak dikenali
lagi sekali buat muka gedik~

wah siap ad pari2 girl lagi yang tolong bagi coklat kat budak2,adik akak ni budak jugak taknak bagi k?..hehe
pasangannya pun ad ko jangan main2..hehe

pengantin perempuan

nak begaduh k mama oi~
jap2 kalau korang perasan 2 2 pengantin ni tema dia oren kan?berpakat k ap?sorang oren putih,sorang oren hitam....hehe
ok dah..wassalam~~

Tuesday, May 24, 2011

betul ke cake secret recipes haram?

salam korang.......
sekarang tengah hangat pasal ada lemak babi la,daging babi la..massyaallah~apa la dah nak jadi sekarang ni,macam-macam jadinya,sepatutnya sebelum keluarkan cap halal pihak yang sepatutnya selidik dulu,bukan apa kat malaysia ni kan kebnyakkan islam so kite seharusnya menitik beratkan soal halal haram di tempat kita...sungguh malukan~
beberapa hari lepas dengar khabar foodcourt(tiba2 lupa foodcourt mana,jap2)hehe
hah foodcourt ikea....hah?meatball diorang diperbuat daripada daging babi?biar betul...ini betul,and ad yang cakap foodcourt ikea dah ditutup untuk di samak n pihak berkenaan buat siasatan tentng hal ni.....alhmamdulillah..aku tk pernah makan lagi meatball ikea,orang cakap sedap,tapi tk tahu la~
ni pulak dapat citer daripada kakak aku,dia cakap cake secret recipes pulak tk boleh makan,hnya boleh di makan oleh bukan islam sahaja kerna tepung membuat cake terkandung lemak babi...lagi sekala...ya alllah ap nak jadi sekarang ni~
.................................................kita sebagai umat islam haruslah bijak memilih makanan....................
meatball ikea tak makan lagi...tapi cake secret pernah makan~
sedap jugak cheese cake,oreo cake...wah..wah,eh dh tk boleh makan..ingat tu!!!

tak thu la berita ni betul k tidak...ini hnya khabar berita...

Sunday, May 22, 2011

gua kerbua..kerbau pun ada gua kah?mesti la ad

assalamualaikum dear....
update lagi~BIASA la kan bila cuti ni tkde apa nak buat kan,so conteng2 la blog selalu,hee,bukan apa daripada berhabuk baik conteng....
hari ni kita jalan-jalan kat gua kerbua pulak erk...
awal-awal lagi dah kena tinggal tepi jalan apa kes ni beb?hehe
kena tinggal ke?senyum lebor je den nengoknya..hehe..
bukan mangsa kena tinggal ni...mangsa mintak simpati ambik gambar..haha
kat dal...sebenarnya dalam gua kerbua tu boleh masuk,tapi disebabkan ada student bercamping kat dalam gua tu tak boleh la masuk dalam,nak tengok elok2 pun tak boleh sebab penuh dengan student uitm bercamping..sedih tk dapat masuk tengok ap yg ada kat dala..tkpe2 lain kali kite pergi lagi..ad 2 years lagi kat kedah....its ok
tengok dalam satu gua ad banyak pulak pecahan gua...tak ingat la apa nama nya..yang aku tahu salah satunya gua che putih la...puan-puan..
tengok cantik kan?kat depan ni sebenarnya ada saliran sungai,petang2 mesti pendduk kampung akan memancing,bnyak ikan kot..mungkin la.....tak tahu jgak..masa aku pergi haritu ad abang-abang,pakcik-pakcik tengah memancing,tapi tkde la sampai aku temu ramah diorang macam wartawan pulak,,tengok lepas tu buat andaian...
lagi sekali..belas kasihan~
tabikk sprinnngggg~


ratu jalan apa?




k la setakat ni je dear..dah malam...nak tido~nite korang

Saturday, May 21, 2011

free style

dinner town planning the best laa...
tapi gambar memang gegar giler,maybe juru gmbar ada pakkiksen..hehe
sebenarnya dinner ni berlnsung bulan lepas lagi disebabkan malas menguasai diri,ini la jadinya,dah setengah abad baru nak citer.memang dah basi lah kan,haha
tapi dalam kpla otak ni tetap ingatla kan so,jom kite enjoy layan gambar gedik kat bawa
harap sem depan wujudkan theme yang lagi best n mencabar..sem ni tk menjadi sngat r free stlye..but still enjoy :0
buat kat keloj height,jitra darul aman(si mamat baju putih tu sebuk je)kenal pun idoknya,tapi dia junior ktorang....hee
wah..calon2 gadis melayu k apa ni?lawa-lawa..heee
ni sapa ni....macam gedik je...tuan punya blog ni...(ingat comel la tu)wekkk
korang he best doe~
ni budak class
gedik 2~
cik belon ni tgah buat apa ni hah?ambik kesempatan...dari kesempitan
meh nak citer..semangat ni..heeee
malam tu,aku terpilih wanita anggun daripada 5 student....wah terkejut!!tapi kawan2 aku dah agak,aku saja je buat tak tahu,tapi ingatkan ambik nama untuk apa...last kena panggil..wah malu doe..ketanqqq jugak la den...walaupun kalah..huahua..tengok tu gambar atas,
maaf...sila cuba pada sem hadapan..walaupun begitu anda tetap aggun:)lubang hidung besar~
wah dapat hadiah daripada puan sarina...puan auto cadd n studio kesayangan~
bila dah kenyang melantak..makanan dia sedap..kenyang tak larat nak jalan..
peewiiittt,,yang belakang tu...kusyuk je..abang nak ngorat boleh?

ok the end untuk cerita dinner town palnning
insyaallah sem depan ad lagi
malam tu semua2 lawa-lawa jeles tau,but i like it...
alhmdlillah kenyang jom balik,eh bukan k dah balik lama k?hahaa

bored.....

...........................................

Friday, May 13, 2011

kelate mene lagi male.....

video
gomo kelate gomo..hari ni kecek kelate weh kawe...sebab male kelate mene besar te selango 5-1..kejut jugak male,hehe
apa-apa pun tahniah kepaa pemain-pemain kelantan~

Tuesday, May 10, 2011

aku jadi gila?

jadi gila sebab kepuasan di rumah..hehea
jangan salah sangka ya,adik-adik,abang-abang,kakak-kakak yang cantik lagi menawan,ini hanya gimik semata-mata..hehe
begiini la jadinya bila dah tak tahu nak buat apa di rumah..
tido
bangun
makan
ambik gambar
masak
tolong kemas umah
online
berbloging
guling-guling depan tb
tumbuk2 dengan adik
tido lagi...
itu la rutin hari2 selama 2 bulan 5 hari..hehe

boleh jadi gajah nampaknya...
tengok dah naik gila kan.....
baru berapa hari...huahua

Saturday, May 7, 2011

selamat hari ibu....

selamat hari mama~


who ANNAS EASKEY?


SALAM...MESTI RAMAIKAN YANG dah KENAL PHOTOGRAPHY NI KAN?(CUMA AKU JE BARU TERJUMPA DIA PUNYA BLOG..HEHE

nice kan pic2 yang dia ambik....kawin nanti nak panggil dia la,hahaberangan lebih,tak kawin pun sekarang pun boleh jadi model sambilan..hahaha.(layakkah)semestinya tidak......
tapi ......gambar dia memang cantik2 la...berkenan di hati~nak tahu lebih lanjut tentang mamat ni tengok di sini ya!!

Tuesday, May 3, 2011

nak DSLR!!!!

CANTIK.......AYAH NAK BELI BOLEH?